روش صحیح زندگی كردن
نویسنده حوزه روانشناسی، مطالعه را یكی از موثرترین راههای صحیح زندگی كردن به ویژه برای زوجهای جوان دانست و افزود: مطالعه كتابهای روانشناسی زناشویی برای زوجها توصیه میشود.
دكتر امیر دانشزاده در گفتوگو با ایبنا عنوان كرد: یكی از نگرانیهای كنونی كه در مطالب نویسندگان و پژوهشگران حوزه روانشناسی نیز منعكس شده، روند گفتوگوهای خانوادگی خارج از تعاریف مشخص آن است، به این معنا كه در بیشتر خانوادهها كمترین عامل باعث بروز تنش شده و ادبیات كلامی افراد نسبت به یكدیگر تغییر كرده است.
وی با اشاره به این كه زوجها نیازمند همپوشی ادراكیاند، توضیح داد: افراد باید بتوانند خود را به جای یكدیگر قرار دهند در نتیجه این عمل، آرامش خود را حفظ كرده و با ادبیات منطقی با یكدیگر وارد مكالمه میشوند. این عمل كه اصرار در نگهداری ادبیات كلامی نادرست داشته باشیم، روش غلطی است، اكنون بسیاری از زوجها در برابر این تغییر مقاومت میكنند.
نویسنده كتاب «بلندترین گام به سوی آرامش» مواردی چون تغییرات فرهنگی، اقتصادی، نگرش در قشر عمومی جامعه، انتظارات مردم در برهههای زمانی مختلف را عامل شكست زندگیهای زناشویی دانست و افزود: فرهنگسازی برای استفاده از ابزارها و تكنیكهای مناسب برقراری ارتباط همراه با پیشرفت سطح فكری از طریق كتابها در اختیار خانوادهها قرار میگیرد.
بسیاری از مردم تمایل به مهربانی و محبت كردن دارند اما روش آن را بلد نیستند، بسیاری از مردم آنطور كه آرزوی آن را دارند، زندگی نمیكنند
وی با بیان این كه اكنون در حال نگارش كتابی با عنوان «مهربان زیستن» است، درباره این كتاب توضیح داد: بسیاری از مردم تمایل به مهربانی و محبت كردن دارند اما روش آن را بلد نیستند، بسیاری از مردم آنطور كه آرزوی آن را دارند، زندگی نمیكنند. برای این افراد مطالعه و كتابخوانی بهترین راهكار خواهد بود.
دانشزاده با اشاره به این كه جامعه نیازمند فراخوانی عمومی برای دعوت مردم به شركت در یك امتحان خانوادگی از سوی مسوولان فرهنگی است، افزود: این امتحان میتواند به صورت پرسش و پاسخ چند گزینهای مطرح شود. بنابراین افراد برای پاسخ دادن به این پرسشها به سراغ مطالعه میروند و در نهایت مطالب را در زندگی شخصی خود پیاده میكنند.
وی یكی از معایب كتابهای ترجمهای حوزه روانشناسی زناشویی را عدم آشنایی نویسنده با زن شرقی معرفی كرد و یادآور شد: نگاه زن شرقی و غربی به لحاظ ساختاری با یكدیگر متفاوت است. یكی دیگر از نواقص این كتابها پرداختن بیش از حد به داستان و حكایات برای قشری است كه اصلا مطالعهای ندارند.
این نویسنده حوزه روانشناسی با بیان این كه زوجها نیازمند تكنیك و روش برای حل مشكلات خود هستند، اظهار داشت: بنابراین نویسندگان به جای نصحیتپراكنی و داستانگویی به ارایه تكنیك و راهحلهای مناسب در موارد مختلف برآیند. همین مطالب قادر خواهد بود آمار افزایش یافته طلاق در جامعه را به میزان زیادی كاهش دهد.
گروه کتاب تبیان - محمد بیگدلی